tisdag 23 mars 2010

trött

sitter nu här med en halv kopp varmt vatten, efter att ha storstädat min lilla studenthåla! blev väldigt rent här faktiskt. tänkte att jag måste vårstäda lite inför finland och så, ja vårstäda är väl att ta i, tycker det bara kommer mer och mer snö hela tiden, suck!

är redo för att åka till finland nu! får dock vänta tills torsdag, då jävlar :) ska bli så roligt att komma hem en stund och se hur alla har det och att få ha ledigt i 2 veckor från skolan! så skönt. snart börjar kemin lida mot sitt slut så man får börja med biologi igen som jag nog tycker efter så mycket kemi är väldigt intressant.

på tal om dumma uppfinningar, jag har två stycken som jag tycker helt enkelt bara är dumt haha! för det första, de automatiska lampsläckarna i klassrummen som många skolor säkert tycker att de har sparat in mycket pengar på eftersom lamporna släcks när ingen är i rummet, efter typ en halvtimme? alltså är det verkligen så svårt att släcka lampan när man är klar i rummet? dessutom är det irriterande när man sitter mitt i en föreläsning så släcks lamporna automatiskt plötsligt. nej, ska skolorna spara på elen så kan de ha en kurs i hur man släcker en lampa åt alla lärare, tror det skulle spara mycket mer än att investera i onödiga "high-tech" produkter..
en annan sak också. jag hörde vad min kompis fick i födelsedagspresent, en batteridriven pepparkvarn. jag blev helt nollställd, är det verkligen sant? har någon faktiskt tyckt att det är för tungt att krossa peppar med en pepparkvarn att de tycker att det är nödvändigt med en batteridriven sådan haha.
överallt funderar folk på hur vi kan minska vår energiförbrukning, "ta cykeln till jobbet!" "ta hissen istället för trappan" MEN "använd den batteridrivna pepparkvarnen!"

ha det bra alla, finnar snart syns vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar